Zelf een blokhut plaatsen? Wij geven een 5-tal tips.
U wilt zelf een blokhut plaatsen? Hier geven we u een 5-tal tips!
Een blokhut of tuinhuis is ideaal voor het opbergen van de grasmaaier, de barbecue, de tuinset of het gereedschap. Deze gebouwtjes hebben veel opbergruimte en eenmaal goed geplaatst – heeft u er jarenlang plezier van.
Een paar belangrijke aandachtspunten voor dat u begint:
Neem de tijd voor het plaatsen van uw blokhut, u kunt het maar 1 keer echt goed doen!
- Belangrijke punten voor uw ondergrond (erg belangrijk!)
- Zorg dat het oppervlak groot genoeg is om de blokhut op te plaatsen
- U heeft een volledig vlakke ondergrond nodig, heeft u dit niet dan kan dit drukpunten op verkeerde plekken geven waardoor uw blokhut niet goed zal staan en in de toekomst problemen zal geven.
- Zorg voor een volledig waterpasse ondergrond. Bij straatwerk, geef de stratemaker duidelijk aan dat deze geen afschot mag gebruiken. Wanneer de ondergrond niet goed waterpas is kan een blokhut gaan hangen, hierdoor zullen er spanningspunten op de blokhut komen. Ook zult u snel problemen ervaren met openen en sluiten van ramen en deuren.
- Ruimte om de blokhut heen
- Zorg ervoor dat u rondom de blokhut bij kunt met een trap of ladder
- Houdt ca. 50 tot 100cm rondom vrij, hierdoor kunt u goed werken en kunt u de blokhut in de toekomst goed onderhouden
- Overleg of vergunning
- Vraag uw buren of ze problemen hebben met de plaatsing, dit voorkomt gezeur in de toekomst
- Controleer goed waar de erfscheiding loopt en houdt voldoende afstand
- Vraag uw gemeente of er een vergunning nodig is
- Vraag uw gemeente hoeveel afstand er van de scheiding moet worden gehouden
- Voorbereiding
- Vraag bij ons de tekening vooraf op, zo kunt u de dag voor montage u vast verdiepen in wat er moet gaan gebeuren
- Controleer het pakket op beschadigingen, ziet u beschadigingen pak het pakket dan uit en geef het beschadigde onderdeelnummer door aan Tuindomein. Wij zullen dan zo snel mogelijk dit onderdeel vervangen
- Controleer welk gereedschap u nodig heeft
- Bij machines op accu, zorg dat de accu's vol zijn
- Bekijk onze pagina waar we stap voor stap uitleggen hoe een blokhut te monteren. Klik hier om naar deze pagina toe te gaan.
- Tijdens de montage
- Sorteer eerst alle onderdelen, dit maakt het werk vele malen eenvoudiger
- Controleer regelmatig de haaksheid van uw blokhut, dit kan met een grote winkelhaak of door diagonaal de hoeken te meten
- Zorg dat u ramen en deuren er optijd inschuift, zo hoeft u niet met deze zware ramen en deuren boven uw macht te werken
- Neem af en toe even afstand en kijk met eigen ogen of u afwijkingen ziet
- Voor u begint met het leggen van dakshingles bekijkt u deze pagina.
- Problemen
- Als u ergens in vastloopt neemt u contact met Tuindomein op, onze experts zullen u dan zo snel mogelijk proberen te helpen
Afmetingen schema blokhut Wolfgang
Een blokhut plaatsen doe je zelf!
Vaklui hebben zo’n blokhut vaak binnen één dag in elkaar gezet, maar een blokhut plaatsen is ook zelf goed te doen! Wat u ervoor nodig hebt? Een dosis zelfvertrouwen. Met de juiste geleverde onderdelen, een goede plattegrond en geduld – kunt u ook zelf een blokhut plaatsen.
Zorg voor een kleine afstandNeem de blokhut Wolfgang zoals hiernaast getoond. Deze is door ervaren bouwlieden geplaatst in één dag. Plaats u deze blokhut zelf, reken dan één tot anderhalve dag langer. Zorg er altijd voor dat het pakket binnen beperkte afstand van de fundering ligt, op deze manier bespaart u al tijd omdat de onderdelen geen grote afstand hoeven te overbruggen. In een aantal dagen geplaatstDe vuistregel van hoe lang u erover doet om een blokhut te plaatsen, is dat een onervaren iemand er waarschijnlijk één dag langer over doet. Een ervaren monteur doet er over het algemeen een dag over om een gebouw van 4 bij 3 meter te plaatsen. Een nog grotere blokhut kost een monteur anderhalf tot twee dagen, en een groot tuinhuis zal drie tot vier dagen kosten. Ingewikkeld? Welnee!Belangrijk bij zelf een tuinhuis plaatsen is dat u goed bekijkt welke onderdelen er zijn. Lees in de montagehandleiding (op verzoek kan deze handleiding vooraf per email worden toegezonden) hoe het proces in z’n werk gaat en maakt u zich niet druk wanneer het even ingewikkeld lijkt. Tijdens het bouwproces worden veel stappen ineens duidelijk. Gewoon doen dus. |
Blokhut Tuinhuis Hildegard 590x400cm |
Tips bij het uitpakken
Wanneer u het pakket uitpakt, legt u de onderdelen apart. Spijkers en dakbedekkingsnagels legt u aan de kant, deze komen later aan bod. Vloerpakketten maakt u pas open zodra u deze nodig heeft. Plastic verwijdert u zorgvuldig en probeert u zoveel mogelijk intact te laten: ideaal als het tijdens de bouw ineens hard begint te regenen.
Sorteren, sorteren, sorteren
Verder is het aan te raden om planken te sorteren op grootte. Maak enkele stapels van planken met dezelfde lengte. Let wel op dat u de stapels niet te hoog maakt, deze kunnen anders omvallen en schade veroorzaken!
Komt u tijdens het uitpakken van het pakket een wandplank tegen die in de lengte is doorgezaagd, zet deze dan direct op de fundering. Dit is waarschijnlijk de wandplank waarmee u begint of een plank waar u de wand mee eindigd.
Sorteren zorgt ervoor dat u alle onderdelen geordend hebt en niet hoeft te zoeken, hierdoor werkt u sneller en efficienter.
Bedenk dat al velen voor u zelf een blokhut hebben geplaatst. Met alle informatie en geleverde benodigdheden, kunt u het ook: zélf een blokhut plaatsen!
Heeft u vragen, of opmerkingen? Schroom niet, neem contact op! Bel naar 0541-222580, of stuur een e-mail.