Welke blokhut past bij mij?
U bent op zoek naar een blokhut voor in uw tuin, maar hebt geen idee wat bij u past!
Via deze weg proberen we u hier een klein beetje mee te helpen. Ook zitten onze medewerkers voor u klaar om hierin advies te geven!
Waarvoor gaat u de blokhut gebruiken?
Wanneer u een blokhut puur voor wat tuingereedschap gebruikt, dan heeft u natuurlijk een stuk minder ruimte nodig dan wanneer u er ook in wilt kunnen werken. Hieronder geven we op basis van omschrijving en afmeting aan wat gebruikelijk is, maar dit betekent niet dat het bij u niet anders zou kunnen.
Opbergen gereedschap:
Hiervoor zou u eventueel ook een houten tuinberging kunnen overwegen
Opbergen en werken:
vanaf 300x200cm
U kunt al snel extra bergruimte creëren door een zadeldak te kiezen, u kunt dan eenvoudig een verdieping plaatsen.
Opberging en zitten:
Elke blokhut met overkapping is hiervoor geschikt, kies voor degene die past bij de afmeting die u kwijt kunt. U heeft dan de blokhut voor het opbergen van uw spullen, en een overkapping om heerlijk onder te zitten.
Kleine chalet voor op tuinen complex:
Tot ongeveer 500x500cm, en eventueel met extra berging eraan vast.
Informeer goed naar de regels die gelden in uw complex!
Tiny house:
Een Tiny house kan een kleine blokhut zijn, maar ook een mooie pipowagenMeer informatie over Tiny houses geven we hier
Chalet voor op vakantiepark:
Minimaal 58mm dik, het liefst 70mm
De afmeting is afhankelijk van wat toegestaan is, en wat u nodig heeft. Dit begint bij eenvoudig 500x500cm, en kan doorgaan tot een blokhut van wel 14 meter breed!
Onze specialisten helpen u graag bij het maken van de goede keuzen, neem hiervoor contact met ons op!
Welk type dak?
Het type dak wat u kiest, is grotendeels smaak gebonden, maar kan ook zeker te maken hebben met creëren van bijvoorbeeld extra opbergruimte. Wanneer u kiest voor een plat dak, dan is het over het algemeen niet mogelijk om een verdieping te maken. Als u zou kiezen voor een daktype als zadeldak, kapschuur, wolfskap of een schilddak, dan kunt u meestal eenvoudig een extra zwevende verdieping maken. Op deze extra verdieping kunt u eenvoudig spullen uit zicht opslaan. Ook dient u goed op te letten wat voor regels er gelden qua hoogte zonder vergunning, dit kan namelijk een reden zijn om voor een ander daktype te kiezen.
Ik wil de blokhut zelf op kunnen bouwen
In principe is elke blokhut zelf op te bouwen wanneer u, maar enigszins handig bent, en het niet alleen gaat doen. Er zijn een aantal regels waaraan u moet voldoen om een blokhut goed te plaatsen, hier geven we meer informatie via deze link. Met deze informatie kunt u ervoor zorgen dat u de blokhut op de juiste manier monteert. Wanneer u dit allemaal erg spannend vind, dan kunt u wellicht beter een specialist in handen nemen om dit te verzorgen.
Kan ik zelf eenvoudig een verdieping in mijn blokhut maken?
Het is niet moeilijk om een extra verdieping in uw blokhut te maken, maar u dient dit wel op de juiste manier te doen. Wanneer u bijvoorbeeld balkjes aan de wanden gaat schroeven, dan belemmert u de werking van het hout en kunnen er vrij snel problemen als kieren of scheuren ontstaan. Een verdieping kunt u het beste hangend maken, deze heeft zijn hoofdbevestiging dus aan de dakbalken. Wanneer u wilt dat deze verdieping veel kan dragen, dan kunt u ervoor kiezen om extra staanders te plaatsen. Deze staanders kunnen dan het gewicht dragen, en hierdoor hoeft u niet aan de wanden te schroeven. Ook hier kunnen we bij Tuindomein u goed advies over geven!
Extra kamers maken in de blokhut
U heeft een grote blokhut op het oog, maar deze heeft voldoende kamers? Dat is geen probleem, deze kunt u zelf eenvoudig toevoegen namelijk. Met een houten geraamte en wat veer en groef plankjes of gipsplaten kunt u eenvoudig en snel extra wanden plaatsen. Ook een extra ramen en deuren kunt u eenvoudig zelf plaatsen/toevoegen.